neděle 19. října 2014

Zelená pohlednice z Brugg

Město Bruggy najdete v severozápadním koutě Belgie asi 80 km od hlavního města Bruselu. Jelikož je značná část města protkaná vodními kanály, přezdívá se mu někdy "Benátky severu". Na své si zde přijdou milovníci historie, umění, ale také labužníci zbožňující čokoládu či belgické pivo. Čokoládoven různé kvality i ceny je zde nespočet a ulicemi se line libá vůně čokolády. 





Ovšem jako v každém turistickém místě si zde musíte dát pozor na podvodníky a nepříjemné prodejce. My sami jsme měli velice ošklivý zážitek v podniku Sweet Brugge, kde je obsluha opravdu neprofesionální a velmi hrubá, takže doporučujeme se této "waflárně" zdaleka vyhnout (mimochodem samotné wafle tu byly jen průměrné kvality v porovnání s tím, co jsme v Belgii doposud ochutnali).
Ale zpátky k Bruggám! 




Kromě typické architektury zde můžete obdivovat i mnohá kouzelná zelená zákoutí a to zejména v blízkosti vodních kanálů. Teď na podzim se navíc stromy barví do široké škály odstínů oranžové a červené barvy, tak je podívaná ještě krásnější. Pokusila jsem se část z této nádhery zachytit a prohlédnout si ji můžete na následujících fotografiích.
Návštěvu Brugg vám mohu jen doporučit!







Pár praktických tipů:

  • Pokud do města přijedete autem, zaparkujte ho na parkovišti vedle vlakového nádraží. Parkovné je 3,50€ na celý den a v ceně je jízdenka na městský autobus. Parkovací lístek ukažte v kabince u zastávky autobusů a pracovník vám vystaví jízdenku na autobus zdarma. Pak už stačí jen vybrat si jeden z autobusů, který má na sobě napsáno Centrum a asi po třech zastávkách již stojíte na hlavním náměstí.
  • Pokud chcete ochutnat některou z tradičních belgických lahůdek, vřele vám doporučuji konzultovat předem některý z cestovatelských poradců (Tripadviser, Foursquare ap.), vyhnete se tak neprofesionálním prodejcům a zklamání.
  • Vřele vám doporučuji projížďku lodí po kanálech, rozhodně to stojí za to!












                       

Žádné komentáře:

Okomentovat